RACÓ DE L'ALCALDESSA 2025



A la darrera sessió del Consell d’Infants vam viure un moment molt especial: vam fer el Racó de l’Alcaldessa! El dimecres 13 de març vam tenir l’oportunitat de reunir-nos amb l’Anna Herrera, alcaldessa del nostre municipi, per compartir les nostres idees, dubtes i inquietuds.

Va ser una trobada molt enriquidora, on ens vam sentir escoltats i valorats. L’alcaldessa va respondre les nostres preguntes i ens va explicar com funcionen alguns processos de l’Ajuntament. Ens va agradar molt conèixer millor el seu dia a dia i saber que les nostres opinions poden contribuir a millorar el poble.

Moments com aquest ens fan sentir protagonistes i ens animen a continuar treballant per fer de Sant Pere de Ribes un lloc millor per a tothom!

Aquestes van ser les nostres propostes!


1. Volem proposar més espais adaptats per a infants amb mobilitat reduïda als parcs, així com una millor adaptació dels carrers amb elements com rampes i altres facilitats. Creiem que és important perquè els infants han de tenir les mateixes oportunitats per jugar i divertir-se sense barreres.

Sant Pere de Ribes està molt implicat amb la inclusió de totes les persones. Hi ha una regidoria i un departament d’Inclusió que fan accions per millorar el dia a dia de les persones amb necessitats especials. A l'Ajuntament també treballem activament per fer els espais més accessibles i seguim recollint propostes per millorar encara més la inclusió al municipi. 

 Per exemple: 29 de març es fa la jornada esportiva inclusiva, es fa formació específica per a persones amb diversitat funcional (actualment curs de cuina, informàtica, gestió emocional, sexualitat), es fan formació als treballadors de l’Ajuntament en matèria d’inclusió per tal de poder atendre millor als ciutadans, es treballa perquè les comunicacions de l’Ajuntament siguin inclusives, per exemple els programes de festa major es fan amb lectura fàcil, hi ha trams tranquils durant els cercaviles, hi ha una persona intèrpret de la llengua de signes que està cobrint els esdeveniments.


2. Proposem repintar l’skateparck i arreglar els clots del terra, ja que això milloraria la seguretat i faria l’espai més atractiu per als joves que hi practiquen esport.


L’alcaldessa recull la proposta, després de parlar de tots els clots i sotracs que hem vist pel municipi, així com d’altres desperfectes que podem haver detectat decidim que podem fer una llista per enviar-la a l’ajuntament. L’ajuntament vetlla pel bon ús i manteniment de les instal·lacions i per que sempre estiguin bé.


3. Volem proposar l’obertura de les pistes de les escoles a las tardes i els caps de setmana perquè tant els infants com els adults puguin jugar i gaudir d’aquests espais fora de l’horari lectiu.

El municipi disposa dels patis oberts als mesos d’estiu un cop s’acaba el calendari escolar lectiu, s’obre un centre a cada nucli, un a Ribes i un a Roquetes, està per decidir quines escoles seran, s’està redactant un projecte per tal d’ampliar aquest servei tant en nombre d’escoles, com horaris i periodicitat. 

El municipi també disposa de Dinàmiques al pati incloses al projecte d’esports JESA, es tracta de dinamització esportiva dins dels patis vehiculada per un coordinador, aquestes dinàmiques es fan els divendres al pati de l’Ins Alexandre Galí i dimecres al pati de Can Puig. 

 A l’estiu dins del projecte JESA (Projecte joventut esportiva societat activa) també es duu a terme el Campus Estiu Jove que és un programa específic per dotar als joves d’activitats esportives en el període d’estiu.  


 

4. Volem proposar la millora de les escoles, arreglar els lavabos i tenir més estones de pati donat que és important pels infants tenir instal·lacions ens bones condicions i temps per descansar i jugar durant la jornada escolar.

La temporització de les hores d’esbarjo i lectives no són competència de l’Ajuntament, pertanyen al departament d’educació i formació professional de la Generalitat de Catalunya. 

L'horari del centre s'estableix d'acord amb l'Ordre EDU/104/2024, de 6 de maig, en funció dels ensenyaments que s'hi imparteixen. La programació general del centre ha d'explicitar el tipus d'horari de cada ensenyament i la programació de les activitats complementàries i les extraescolars. 

La gestió del temps escolar per part del centre s'ha de fonamentar en criteris pedagògics del projecte educatiu i en les prioritats concretades en la programació general anual. Les decisions, en relació amb l'organització i la distribució del temps escolar, han de vetllar per la coherència de l'acció educativa i han d'estar orientades a la millora dels resultats educatius. 

 L'horari lectiu escolar a l'educació infantil i primària comprèn 5 hores lectives diàries, distribuïdes en dos períodes separats pel descans del migdia, l'horari marc a l'educació infantil i primària serà de 9 a 12.30 hores i de 15 a 16.30 hores. 

 En quant a la neteja dels serveis, l’Ajuntament va preveure un servei de reforç a la neteja als lavabos dels centres educatius del municipi.



5. Volem proposar disposar d’un psicòleg i un metge a les escoles per tal de cuidar la salut mental i física dels alumnes així com la creació d’un gimnàs escolar, per fomentar l’esport i el benestar dels estudiants 

L’Ajuntament treballa i vetlla per promoure una “vida saludable” això no respon tan sols a portar una dieta equilibrada, variada i adequada, sinó que implica també realitzar activitat física de manera regular, desenvolupar unes rutines que ens permetin tenir un son i descans de qualitat i fomentar el benestar emocional no només dels nens, nenes i joves, també de la resta del nucli familiar. 

És per això que s’està preparant un projecte al municipi en l’àmbit de benestar emocional que consisteix en fer tallers a les aules de primària de benestar emocional i unes hores de psicòleg a secundaria. 

L’educació emocional permet oferir i disposar d’eines senzilles per a poder viure d’una manera més plena i sana. Aporta benestar tant a nivell individual com col·lectiu. 

 En quant a la creació d’un gimnàs, en els pressupostos participatius ha guanyat la proposta de crear un nou gimnàs per a l’escola les Roquetes així com l’escola Santa Eulàlia. 



6. Instal·lar aparcaments per a bicicletes i patinets a les escoles perquè els alumnes puguin desplaçar-se de manera sostenible.

A Sant Pere de Ribes estem molt contents perquè som un municipi de referència i estem per sobre de la mitjana de Catalunya en quant a la pràctica d’esport i també en la mobilitat en bicicleta, fomentant una vida saludable, reduint els nivells de contaminació ambiental i per tant cuidant el medi ambient. 

Es per això també que l’Ajuntament va crear un carril bici que uneix els dos nuclis del municipi, Ribes l’accés a Puigmoltó i el nucli de les Roquetes. 

A les escoles podreu trobar aparcaments de bicicletes i patinets per tal de continuar fomentant aquest transport. 

Van preguntar si tes les escoles teníem aparcaments i vam aprofitar per dir que no sempre son suficients o que ens agradaria que canviessin de lloc.


També vam aprofitar per fer preguntes!


Perquè volies ser Alcaldessa? Sempre has volgut ser-ho? Com vas arribar a l’Alcaldia?

En un principi l'Anna no es va plantejar ser alcaldessa, ni mai s’havia pensat que ho acabaria sent, quan va marxar l’Abigail per anar al senat entre els regidors del moment van decidir que ella la substituiria en el càrrec, està molt contenta ara de ser alcaldessa encara que no s’ho esperés, ja que sempre ha viscut al municipi i se l’estima molt.

Quan es construirà el nou Institut? 

Hi ha un conveni signat amb la Generalitat per a construir el nou Institut, ara estem a l’espera de fer una licitació, que és un concurs entre diferents empreses constructores per a poder fer l’edifici, donat que és una inversió molt gran de diners. 

Com es milloraran les escoles? Podeu canviar els wc de les escoles?

Els pressupostos participatius preveuen fer canvis als lavabos d’algunes escoles. En quan a la millora de les escoles cada any es fa un estudi de quines coses cal millorar a l’escola i sempre s’aposta per la millora continua de les instal·lacions per tal de que els alumnes de Sant Pere de Ribes estiguin a gust a les seves escoles. 

A banda, cada any fem convenis amb les diferents llars, escoles i instituts del municipi i es dona una subvenció de manteniment per tal de que puguin arranjar els desperfectes ocasionats als edificis de les escoles.

Comentaris

Entrades populars