Sessió plenària del 13 de juny

 

Desenvolupament de la sessió:

La darrera sessió del curs, la de cloenda del del Consell d’Infants, comença mitja hora abans del que és habitual, amb l’arribada dels Conselleres i Conselleres. Aquests i aquestes disposen d’una hora per assajar allò que han de transmetre a l’Alcaldessa i la regidora, i a totes les famílies assistents, en relació al projecte treballat durant tot l’any, i com han complert amb l’encàrrec.

A les 18 h tocades comença la sessió amb unes paraules de benvinguda de l’Alcaldessa, Abigail Garrido i de la Regidora d’Educació, la Paqui Carrasquilla. Totes dues agraeixen tota la feina feta durant aquesta darrera edició del Consell i valoren molt positivament la seva contribució al municipi.

Tot seguit, els nens i nenes membres del Consell saluden a les persones assistents i es presenten. En acabat, exposen en diferents intervencions tot allò que han treballat, i com ho han treballat, durant el curs. A continuació, es recullen íntegrament les diferents intervencions:

INTRODUCCIÓ

Aina Millán

Hola bona tarda a tothom i moltes gràcies per convidar-nos a aquest Ple. Som els i les representants del consell d’infants de Sant Pere de Ribes i Roquetes.  Tot seguit els consellers i les conselleres ens presentarem.

(Cadascú es presenta dient nom i cognom, curs i escola.) D’esquerra a dreta

Tot seguit us explicarem què és el consell d’infants Li passo la paraula a la meva companya Anna.

Anna Milà

El Consell d’Infants de Sant Pere de Ribes és un òrgan de participació ciutadana format per nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles de les Roquetes i Sant Pere de Ribes.

Com a consellers i conselleres, estem escollits durant 2 anys i ens trobem un cop al mes i treballem conjuntament per a millorar el nostre municipi tractant temes que ens afecten o ens preocupen des del nostre punt de vista com a infants.

Quan fem aquetes trobades alternem el lloc de trobada, a Sant Pere de Ribes ens trobem a la Sala Palacios de l’Ajuntament  i a Roquetes ens trobem a la Sala Polivalent de la Vinya d’en Petaca

Li passo la paraula a la meva companya Carla.

Carla Sanz

Cada any iniciem el Consell preparant i celebrant el DUDI ( Dia Universal dels Drets dels Infants) i, al mateix temps, l'Acte de Constitució del Consell d'Infants del nou curs.

Durant aquesta jornada que va tenir lloc a la Plaça de la Vinya d’en Petaca, vam llegir el manifest sobre els drets dels infants, vam explicar els dibuixos que havíem fet en motiu de l’acte i finalment, l’ Alcaldessa ens va explicar quin seria el nostre encàrrec.

A continuació la meva companya Sara us explicarà com treballem.

Sara Moreda

Sempre comencem les sessions fent un joc i després ens posem a treballar. Prenem decisions, fem debats i aportem propostes. A vegades ens agraden més unes sessions que altres però ens ho passem molt bé. A les sessions cadascú té una llibreta en la qual prenem notes del que es parla o decideix, i fem un recull per poder-ho presentar a les classes. A més, a les classes recollim propostes o idees i les transmetem al consell. En aquest sentit som una connexió entre centres i ajuntament, i junts treballem per millorar la nostra vida al municipi.

Ara, la meva companya Ivet us explicarà quin ha estat l’encàrrec d’aquest any.

EXPLICACIÓ DE l’ENCÀRREC

Ivet Vázquez

L’encàrrec d’aquest any és la inclusió, i més concretament, la divulgació i conscienciació de la diversitat funcional.

 Aquest és un tema molt important per treballar perquè ens ha fet profunditzar i crear idees per millorar el nostre municipi, perquè tothom sigui molt més inclusiu. Ens agradaria que tothom fos més inclusiu. Nosaltres us demanem que tingueu respecte a les persones amb diferents capacitats que no tenen les mateixes que nosaltres, tant físiques com psíquiques.

 Li passo la paraula a l’Alan perquè segueixi explicant.

Alan Ruiz

A la sessió del mes de Febrer va venir la Margarida Sainz, del grup motor de la Plataforma per la Festa Inclusiva del Garraf, i tres companyes seves per explicar-nos la Festa Inclusiva i com hi podíem participar. Decidim encarregar-nos de compartir a les nostres classes la informació sobre aquesta festa i així poder fer divulgació per intentar conscienciar-los i que puguin participar de la festa.

També, se’ns encarrega participar d’aquesta festa organitzant tallers.

Com va ser la Festa Inclusiva? L’Aritz us ho explicarà

Aritz Garcia

El dissabte 18 de maig va tenir lloc la 21a edició de la Festa per una societat inclusiva de les persones amb discapacitat.

Com ja han explicat abans, des del Consell vam estar treballant en un seguit de tallers per a dur a terme durant aquesta jornada.

En primer lloc, vam elaborar una pancarta on hi posava 'Una mirada inclusiva per un món divers'  per penjar-la a la parada que teníem a la plaça. La vam decorar i pintar. Ens ho vam passar molt bé.

 Li passo la paraula al meu company Martí perquè segueixi explicant

Martí Batet

En segon lloc, vam prepara una activitat que es deia l’Arbre dels desitjos. La gent que s’acostava podia escriure desitjos per a fer un món més inclusiu. Al llarg de la jornada vam aconseguir recollir més de 100 desitjos.

Va ser una activitat molt interessant on vam poder conèixer les inquietuds i necessitats de les persones amb diversitat funcional i comprendre que cal seguir treballant per un món més inclusiu.

Dània Lakbir i Bruno Estévez

Despleguem la pancarta que us hem explicat que vam fer per a la Festa Inclusiva.

Nadia Tudela

Una altra activitat que es realitza cada any és el Racó de l’Alcaldessa. Aquesta activitat consisteix en trobar-nos amb l’Alcaldessa i compartir la feina que hem fet i poder fer-li tot un seguit de preguntes que hem treballat en sessions anterior i que han anat sorgint al llarg del curs.

Aquets any es va celebrar el passat 3 de juny a l’Ajuntament de Roquetes.

Les preguntes que li vam fer giraven entorn a l’accessibilitat dels parcs infantils per a persones amb diversitats funcionals, l’arrengament de les voreres i parcs o la pacificació de zones de davant algunes escoles entre moltes d’altres.

Li passo la paraula a la meva companya Effie perquè segueixi explicant

Effie Ballester

L’Alcaldessa ens va explicar tots els projectes que estaven previstos dur a terme com ara l’ampliació de carrils bici, millora dels parcs infantils, renovació de places o més arbrat a les escoles, entre molts altres.

També vam compartir la importància d’incorporar la mira inclusiva en les remodelacions de parcs i espais de joc així com la necessitat de garantir l’autonomia de tots els infants en els espais de joc.

Li passo la paraula al meu company Guillem

Guillem Ferrer

Un altre tema que ens preocupa com a Consellers i Conselleres és que es tingui en compte l’alta sensibilitat d’alguns infants. Cal tenir-ho en compte en les festes majors, la música dels comerços o la llum.

Li passo la paraula a la Noa que us explicarà quina ha estat la nostra valoració d’aquest curs.

CONCLUSIONS

Noa Romero

Com a valoració d’aquest curs i de la feina feta volíem compartir amb vosaltres que ha agradat molt ser consellers i conselleres i haver contribuït en millorar la conscienciació i sensibilització en l’àmbit de la inclusió social.

Esperem que en la següent generació segueixin el que nosaltres hem començat. Ja que hem treballat molt per aconseguir aquests resultats i fer aquesta feina.

 

Alexis Alcalá

Estem molt satisfets amb tot el que hem aconseguit.

Gràcies als nostres companys i companyes de classe per haver-nos escollit i ajudat, i gràcies per la vostra atenció!


Un cop acabades les intervencions dels Consellers i les Conselleres, es procedeix al lliurament de diplomes a diferents representants de les escoles d’on provenen els nens i nenes.

I per acabar, l’Alcaldessa dirigeix unes paraules de comiat i introdueix la part final de l’acte en què es convida a tots els nens i nenes i famílies a gaudir d’un berenar en forma de piscolabis.

Fi de l’acte.

Comentaris

Entrades populars