Sessió de juny

El passat 6 de juny, després d'haver celebrat el Racó de l'Alcaldessa, vam celebrar una nova sessió de treball. Es va seguir el següent ordre del dia:

1. Benvinguda

2. Dinàmica: les paraules encadenades

3. Preparació de l'acte de tancament del 13 de juny

4. Tancament

5. Valoració

1.    

1. Benvinguda

Se'ns dona la benvinguda als infants i, mentre s’explica la planificació i organització de la sessió, signem el full d’assistència i es posem un adhesiu al pit amb el nostre nom.

 

2. Dinàmica Les paraules encadenades

S’inicia la sessió amb la dinàmica anomenada “les paraules encadenades”, on els dinamitzadors han aprofitat per presentar-se, ja que és la seva primera sessió conjunta amb els Conselleres i les Conselleres. La dinàmica ha ajudat a trencar el gel i relaxar l’ambient per poder treballar còmodament.

 

3. Preparem l’acte de tancament del dia 13 de juny

En aquesta segona activitat, la principal de la sessió, els Consellers i les Consellers han fet memòria i balanç del curs i per grups per tal de preparar la sessió de tancament del pròxim dijous 13 de juny. El contingut que treballen en grups es basa en les següents 4 preguntes:

  • 1.       Què és el Consell d’Infants?
  • 2.      Quin encàrrec ens va fer l’Ajuntament per treballar des del Consell?
  • 3.      En què va consistir la festa inclusiva?
  • 4.     Què s’ha fet a “El racó de l’alcaldessa”?

Alguns membres del Consell portaven resums dels temes preparats de casa i els han fet servir per respondre les diferents preguntes.

Les seves respostes han estat:

Grup 1:

1.       El Consell d’Infants és un grup de nens i nenes que es troben 1 cop al mes i que quan es troben parlen sobre l’encàrrec que els fa l’alcaldessa.

2.      L’Alcaldessa ens va encarregar que pensem en el ‘dret a la inclusió’.

3.      A la Festa Inclusiva vam fer un arbre dels desitjos en el què la gent podia posar el seu desig sense que ningú li digués res i després de tota la tarda vam aconseguir 102 desitjos.

4.     Vam preparar unes preguntes i quan va arribar l’Alcaldessa vam fer-li les preguntes que havíem preparat i ens va respondre a tot.

Grup 2:

1.       El Consell d'Infants és un grup de nens de les escoles de les Roquetes i Sant Pere de Ribes a qui els donen uns encàrrecs per millorar el municipi i organitzar una festa inclusiva per tothom així com el DUDI, la festa en la qual ens van donar l'encàrrec d’enguany.

2.      El tema d'aquest any és la inclusió. Aquest és un tema molt important per treballar perquè ens ha fet profunditzar i crear idees per millorar el nostre municipi, perquè tothom sigui molt més inclusiu. Ens agradaria que tothom fos més inclusiu. Nosaltres demanem, a tota la ciutadania, que es tingui respecte a les persones amb diferents capacitats que no tenen les mateixes que nosaltres, tant físiques com psíquiques.

3.      La Festa Inclusiva la vam començar a preparar fent propostes de tallers i un cartell en el qual posava 'Una mirada inclusiva per un món divers'. També teníem una paradeta on hi havia un arbre dels desitjos per fer un “Món millor”.

4.     El Racó de l'alcaldessa és basa en què, en un dia determinat, l'Alcaldessa ens ve a visitar, li fem preguntes, i ella ens respon. També ens explica una mica els plans que té pel futur del municipi. Aquest 3 de juny ens va passar a visitar i li vam preguntar per què no hi ha més parcs inclusius.

A més, durant la posada en comú, s’han considerat temes addicionals relacionats amb les preguntes anteriors:

-        Respecte a l’aportació del Grup 1 al segon punt, es va discutir si la Inclusió era un dret en si. Es va consensuar que l’objectiu era fer la vida més fàcil a les persones amb diversitat funcional.

-        Respecte a l’Arbre dels Desitjos, va ser el gran atractiu de la festa de la inclusió, en el què la gent podia penjar missatges en unes cordes enllaçades amb missatges positius. Es van obtenir 102 “desitjos”, en total.

-        Respecte a l’aportació del grup 2 al quart punt, recalquen que la pregunta que li fan fer a l’alcaldessa sobre els parcs inclusius ve motivada per les seves observacions. Expliquen que hi ha una manca de gronxadors inclusius. Només n’hi ha un en tot el terme municipal de Sant Pere de Ribes i Les Roquetes.

-        Altres comentaris:

o   Alguns Consellers van mostrar disconformitat en la prioritat del pla per a connectar Sant Pere i Sitges amb un carril en bici.

o   Els Consellers i les Conselleres van compartir la seva experiència gratificant del dia que van conèixer i entrevistar l’Aitana Bonmatí.

Així, han obtingut diferents resums dels continguts que serviran per a la pròxima sessió.

 

44. Tancament, joc del ‘ninja’ i activitat d’avaluació 

Havent acabat l’activitat principal, els Consellers i les Conselleres hem escollit els portaveus per la pròxima sessió, on comunicarem a l’Alcaldessa les seves propostes. Els següents consellers exposaran els següents temes:

-        Anna: Què és el consell?

-        Ivet: L’encàrrec de l’Ajuntament al Consell d’Infants.

-        Aritz: La Festa Inclusiva

-        Nadia: El Racó de l’alcaldessa.

 

5. Valoració

Finalment, els Consellers i les Conselleres han valorat la sessió responent a les preguntes “T’ha agradat la sessió?” i “T’ha semblat curta o llarga?” que han trobat en una pissarra a prop del centre de la sala. Enganxant un gomet, indiquen com els ha semblat. 

Comentaris

Entrades populars