Resum de la Sessió Plenària 15 de juny

El passat 15 de juny el Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes i Roquetes va celebrar el ple anual amb l'alcaldessa i la regidora d'educació, a la sala de plens de Sant Pere de Ribes.


L’ordre del dia previst era el següent:

·       Benvinguda i constitució del ple.

·       Presentació de Consellers i Conselleres.

·       Les sessions al Consell.

·       Racó de l’alcaldessa.

·       Dia Universal dels Drets dels Infants

·       Tema treballat: Preservació del Medi Ambient de Sant Pere de Ribes i Roquetes

·       Visualització del vídeo.

·       Agraïments, lliurament de diplomes i cloenda.


El grup es va trobar una estona abans a la sala de plens per acabar d’ultimar els detalls de la seva intervenció al ple. Hi havia nervis i molta expectació, i va costar una mica desenvolupar la tasca.

Vam pujar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Ribes, a la sala cadascú tenia assignats els seus seients. Se’ls va explicar com funcionaria la sessió, el funcionament dels micròfons i de les càmeres de la televisió.

Cadascú col·locat en el lloc assignat vam començar i vam fer un assaig de com seria el discurs. Es van donar petits consells, com ara no parlar amb els altres companys/es, no jugar amb els micròfons, no beure molta aigua, intentar parlar a poc a poc i de manera pausada.

A les 18:10h va arribar l’alcaldessa Abigail Garrido i la regidora Francisca Carrasquilla, que van donar per constituït el ple i van cedir la paraula als consellers i conselleres.

Després de presentar-se, van explicar la feina feta i les propostes que tenien relacionades amb l’encàrrec de Preservar el medi ambient de Sant Pere de Ribes i Roquetes. S’havien repartit els torns de paraula i el discurs va transcórrer amb fluïdesa.

Els punts que es van tractar durant el ple van ser els següents:

  •        Constitució del Consell
  •      Les sessions del Consell
  •     El Racó de l’alcaldessa
  •     El DUDI. Dia Universal dels Drets dels Infants
  •     Tema treballat: la preservació del medi ambient de Sant Pere de Ribes i Roquetes
  •     Conclusions, fent una valoració de les sessions i de com havia anat el curs.

Després de l’exposició dels infants, l’alcaldessa va prendre la paraula per felicitar-los per la feina feta, i va comentar que els vídeos creats per fomentar el reciclatge i el manteniment del medi ambient s’utilitzarien per fer una campanya al municipi.

Va agrair a les escoles i famílies la seva implicació, i va fer saber als Consellers i Conselleres que tindrien un nou encàrrec pel curs vinent ben aviat.

La Regidora també va voler adreçar unes paraules als representants dels infants, i també els va agrair la participació i la feina feta, així com a les seves famílies i tutories.



A les 18:45 els consellers i conselleres juntament amb els consell d’adolescents, l’Alcaldessa i la regidora van baixar a reunir-se amb les famílies per fer la presentació oficial dels vídeos que havien gravat i es va donar per acabada la sessió oferint als assistents un refrigeri.

De cara al curs vinent, comptem amb la participació dels representants que el curs 2022-2023 han cursat 5è, ens posarem en contacte amb les famílies per confirmar la seva participació. Tanmateix es faran eleccions als centres educatius per triar nous representants a principis de curs.

Als voltants de la Diada dels Drets dels Infants (20 de novembre) es farà l’acte de renovació de càrrecs, s’acomiadarà als Consellers/es que deixen el càrrec (els que han fet 6è) i es donarà la benvinguda als nous Consellers i Conselleres (que faran 5è). Us convocarem puntualment

Així doncs, el Consell d’Infants fa vacances d’estiu, per poder retrobar-nos al setembre amb les piles recarregades i moltes ganes de seguir millorant el municipi! 

Esperem que passeu tots i totes un bon estiu i unes bones vacances, i, per damunt de tot, l’equip dinamitzador volem agrair als infants, famílies, tutories i centres, i a l’ajuntament la vostra participació i compromís, ja que d’altra manera seria impossible fer realitat aquest espai de participatiu infantil. MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES!!

 

Fins aviat i bon estiu!

Comentaris

Entrades populars