Sessió del mes de gener

L'ordre previst per a la primera sessió del 2023 era el següent: 


- Benvinguda

- Joc per activar-nos

- Organització de propostes i contingut a treballar amb la tècnica de Medi Ambient sobre el vídeo del Consell d'Infants

- Visita de la tècnica de Medi Ambient

- Tancament de la sessió


- Joc de mímica

Vam començar la sessió amb un joc per agilitzar la ment i activar el cos.

Es tractava d’un joc de mímica, una versió del típic joc de les pel·lícules, per equips i on tot s’hi val. Les dinamitzadores dèiem un objecte i, a cada ronda, s'anava complicant més, tot augmentant el grau de dificultat de l’objecte o l'acció a representar.

El joc va funcionar molt bé i vam començar la sessió de forma més entretinguda i motivadora. 


·    - Organització de propostes i contingut a treballar amb la tècnica de Medi Ambient

Recuperem el seguit de propostes que es van estar treballant breument a la sessió anterior de desembre, i comentem que des de l’Ajuntament es veu amb molt bons ulls la realització d’un vídeo.

A continuació, ens posem en quatre grups diferenciats i cada grup elabora la seva pròpia proposta per al contingut del vídeo relacionat amb el medi ambient i amb els residus. Seguidament, ho compartim en el grup gran i les propostes que surten son les següents:


Proposta 1: Una proposta en tres parts
La primera part és exposar els efectes devastadors del maltracte al Medi Ambient, imatges o escenes.
La segona part, propostes i solucions per evitar-ho.
I la tercera part, una crida a contribuir. Imatges reciclant correctament.

Proposta 2: Sobre reducció de residus:  Gent recollint brossa mentre algú dona consells de com reduir aquesta situació. Cúmul de brossa a molts llocs. Existència de molts gats abandonats que viuen entre plàstics.

Proposta 3: Fer vídeos curts i a cada vídeo , un tema de medi ambient. Temes: reciclatge, reutilitzar, no tirar colilles/brossa al terra, fer més zones verdes (arbres, parcs).

Proposta 4: Una cançó + videoclip sobre el tema. Amb un eslògan o algun titular impactant. 


- Visita de la tècnica de Medi Ambient

Un cop va arribar la tècnica, se li van exposar les diverses propostes treballades prèviament, pas a pas i de forma ordenada, i la tècnica ens va anar donant feedback i també va anar responent a les preguntes que van anar sorgint entre els Consellers i les Conselleres. 

Així doncs, la tècnica proposava de centrar-se en un únic tema per tal que tingués sentit el contingut del vídeo. És a dir, de tractar un únic tema i centrar-se en desenvolupar-lo.  

En paral·lel, la tècnica ens va explicar que a partir de l'any vinent l'Ajuntament apostarà per unes mesures que potenciaran la millor separació de residus.

Així doncs, la proposta de la tècnica va ser que el Consell d’Infants es sumés a aquesta iniciativa i que el vídeo anés vinculat en la separació de residus en origen.

Finalment, les idees que van sortir entre la tècnica i els Consellers i Conselleres van ser les següents:

-        Com es pot reciclar millor.

-        Agafem els envasos i els aixafem perquè no ocupin tant de volum.

-        Els cartrons i les caixes les desmuntem i les pleguem.

-     El vídeo pot contenir alguna imatge que recordi què va a cada color, ja que hi ha molts infants que no ho saben o se n’obliden.

Així doncs, de cara a la propera sessió, caldrà tenir molt clar el tema i què fa cada personatge que hi intervé, com hi intervé, on es farà, què es veurà de fons, etc.- Tancament de la sessió

Finalment, concloem la sessió tot fent una roda de paraules sobre com marxem de la sessió: intrigat, motivat, bé, divertit, emocionat, inspirat, alegre, amb ganes. 


Ens veiem a la propera, bona feina Conselleres i Conselleres!

Comentaris

Entrades populars