Dia Universal dels Drets dels Infants

 L'acte va tenir lloc davant de la Casa de la Vila

El passat dissabte 19 de novembre al matí es va efectuar la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants i, al mateix temps, l'Acte de Constitució del Consell d'Infants del nou curs




La dinàmica va consistir en els següents punts, liderats pels Consellers i Conselleres del nou curs del Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes, i que havien estat treballant prèviament a les sessions del Consell. 


1) Lectura del manifest sobre els Drets dels Infants

A continuació, s'adjunta l'escrit del manifest que es va llegir: 


Bon dia,

Som les Conselleres i els Consellers del Consell dels Infants de Sant Pere de Ribes, representants de les escoles de Sant Pere de Ribes i de tots els nens i nenes del municipi.

I avui estem aquí per defensar els Drets dels Infants. Des del Consell dels Infants lluitem per tal que es mantinguin i es respectin els Drets dels Infants.

En aquest manifest recollim diverses situacions que ens preocupen i que creiem important treballar-les. 

Existeixen espais, ja sigui a les pròpies famílies o a les escoles o altres llocs, en què molts nens i nenes no tenen el respecte dels adults ni son ben tractats.

En aquest sentit, ressaltem el dret a l’educació essencial i de qualitat per a tots els infants i per als seus futurs, així com el dret a espais segurs, les llars i els centres educatius. També remarquem el dret a ser estimades i estimats i a que et cuidin.

La solució que reivindiquem és que totes les persones puguin rebre una bona educació per tal que quan es facin grans puguin tractar bé a les altres persones, ja siguin amistats, familiars, etc.

Hi ha llocs, indrets o països on s’obliga als nens i nenes a treballar, i aquests no tenen temps per jugar ni gaudir de la seva infantesa.

Per això remarquem la importància del dret a no treballar i del dret al joc dels nens i nenes de tot el mon.

La solució que proposem és que en aquests espais es prohibeixi de debò que tots els infants menors de 16 anys no treballin i que puguin gaudir d’una educació bàsica.-    

A vegades, els pares, les mares o els adults en general donen per suposat que hi ha un gènere determinat per a les coses, les activitats o les formes d’expressar-se.

Així doncs, reivindiquem el dret a ser una mateixa, el dret a la llibertat d’expressió i el dret a decidir sobre el nostre gènere, com el sentim i com l’expressem.

La solució que demanem és que no es posin etiquetes de gènere com, per exemple: “Això és de nens i això de nenes”

A vegades hi ha llocs on els infants tenen camins molt complicats o llargues hores de caminar per poder accedir a l’escola.

En aquest sentit, reivindiquem el dret al transport, l’accés de qualitat a l’escola i a l’aprenentatge.

La solució que proposem és que, a l’hora de construir escoles, es tingui en compte la distància de les cases dels nens i nenes i, que si no pot ser, es pugui facilitar accés al transport que faciliti el camí cap a l’escola.

Hi ha molts llocs i països on nens i nenes no tenen accés al suficient menjar que necessiten per viure i créixer en bones condicions.

Per això reivindiquem el dret al menjar dels infants de tot el planeta, i que sigui la suficient quantitat i de bona qualitat.

La solució que demanem és que tots els adults que siguin responsables dels infants d’arreu del mon facilitin i garanteixin l’accés al menjar suficient, sa i de qualitat als nens i nenes.

En aquest sentit, nens i nenes, us convidem a que també us uniu a la defensa dels Drets dels Infants!

Nosaltres continuarem lluitant, difonent i treballant per tal que aquests drets estiguin presents arreu del mon. Us animem a que vosaltres també hi contribuïu!

I a l’Ajuntament li demanem que animi a tothom a tenir presents els Drets dels Infants, no només en una data assenyalada com la d’avui, sinó també durant tot l’any. Demanem que l’Ajuntament també es responsabilitzi de motivar i conscienciar a la població de Sant Pere de Ribes sobre aquest tema.

 

Entre totes i tots ho podem fer possible.

 

Gràcies per la vostra atenció.

 

Visca els Drets dels Infants!

 





2) Aixecada de la pancarta elaborada pels Consellers i Conselleres

Entre tots els Consellers i Conselleres presents a l'acte, es va aixecar la pancarta treballada prèviament, per tal d'alçar la veu ben fort després de la lectura del seu manifest i fer-se sentir. 



3) Explicació de l'activitat a realitzar conjuntament a la plaça

Es va procedir a la decoració de la plaça amb els dibuixos sobre els Drets dels Infants efectuats per tots els infants de Sant Pere de Ribes. 

Van participar molts infants i, fins i tot algunes i alguns, van portar dibuixos en representaicó dels seus grups-classe, ja que d'altres infants no van poder assistir presencialment a l'acte el mateix dia. 








Va ser un acte d'allò més amè, on també hi havia la participació i col·laboració d'altres entitats que acompanyaven l'amenització de l'espai. 

A més a més, va haver-hi esmorzar, coca i xocolata calenta, que va triomfar molt!

Esperem veure-us l'any vinent. 



Comentaris

Entrades populars