Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes - Resum ple 15 juny 2022

El passat 15 de juny el Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes va celebrar el ple anual amb l'alcladessa i la regidora d'educació, a la sala de plens de Roquetes.


L’ordre del dia previst era el següent:

·       Benvinguda i constitució del ple.

·       Presentació de Consellers i Conselleres.

·       Les sessions al Consell.

·       Racó de l’alcaldessa.

·       Tema treballat: la bretxa digital.

·       Propostes de millora per a la bretxa digital a Sant Pere de Ribes.

·       Agraïments, lliurament de diplomes i cloenda.

 


El grup es va trobar una estona abans a la sala de plens per acabar d’ultimar els detalls de la seva intervenció al ple. Hi havia nervis i molta expectació, i va costar una mica desenvolupar la tasca.

A les 18h va arribar l’alcaldessa Abigail Garrido i la regidora Francisca Carrasquilla, que van donar per constituït el ple i van cedir la paraula als secretaris.

Després de presentar-se, van començar a relatar la feina feta i les propostes que tenien relacionades amb l’encàrrec de millorar la bretxa digital al municipi. S’havien repartit els torns de paraula de manera que tothom va poder intervenir al ple, i val a dir que el discurs va fluir amb tota naturalitat.

Els punts que es van tractar durant el ple van ser els següents:

·       Constitució del Consell

·       Eleccions al Consell d’Infants

·       Organització de la Diada dels Drets dels Infants

·       Les sessions del Consell

·       El Racó de l’alcaldessa

·       Tema treballat: la bretxa digital a Sant Pere de Ribes

·       Propostes de millora en relació al tema treballat:

o   Creació d’un banc de dispositius

o   Tallers d’alfabetització digital

o   Creació d’un mapa compartit de punts foscos (sense cobertura) al municipi

o   Recollida de fons per fer front a la bretxa digital (xocolatada del Consell)

o   Presentació de proposta en nom del Consell d’Infants als Pressupostos Participatius

·       Agraïments, lliurament de diplomes i comiat



Després de l’exposició dels infants, l’alcaldessa va prendre la paraula per felicitar-los perla tasca feta. Va posar de manifest que els infants han viscut temps difícils a causa de la pandèmia, però que tot i així han desenvolupat la feina, i va assegurar que recollia les propostes per fer-les saber a la resta de grups.

Va posar en valor que pensessin en la gent gran, i els va donar les gràcies, tot comprometent-se a engegar la proposta de fer tallers d’alfabetització digital ben aviat, ja que no s’ha pogut fer abans a causa de la situació sanitària.

També els va fer saber que durant la pandèmia s’han destinat nombrosos recursos a dotar a l’alumnat del municipi de dispositius per poder seguir les classes, i ara aquests dispositius es poden posar a l’abast del banc de dispositius que han proposat. Tanmateix, veu les biblioteques com un espai òptim per a que la ciutadania hi pugui demanar-ne un de prestat, ja que s’han d’adaptar als nous temps.

Pel que fa als Pressupostos Participatius, va dir que estava molt contenta de que s’haguessin arriscat, i que malgrat no va sortir triada la proposta, la feina ha suposat un aprenentatge. Els va encoratjar a tornar-ho a provar i es va comprometre a ajudar-los a preparar la proposta i fer-ne difusió.

Va donar resposta també a la feina realitzada amb el mapa col·laboratiu, i es va comprometre a parlar amb la CNMC per fer-los arribar els resultats de la feina feta pels infants.

Va insistir en la importància de fer la xocolatada proposad pels infants per recollir fons i que s’ha hagut de suspendre en dues ocasions, ja que és la mnera de donar valor i visibilitat a la tasca del Consell. S’intentarà fer-la a inicis del curs 2022-23.

Com a resum, va acabar manifestant que el fenomen de la bretxa digital és un fet que preocupa al consistori, ja que és un dret de les persones poder accedir a tots els tràmits que es fan online, així com poder seguir les classes en cas de confinament com ja va passar fa dos cursos.

Va agrair a les escoles i famílies la seva implicació, i va fer saber als Consellers i Conselleres que tindrien un nou encàrrec pel curs vinent ben aviat.

La Regidora també va voler adreçar unes paraules als representants dels infants, i també els va agrair la participació i la feina feta, així com a les seves famílies i tutories.

A les 19h es va donar per acabada la sessió i es va oferir als assistents un refrigeri. 

De cara al curs vinent, comptem amb la participació dels representants que el curs 2021-22 han cursat 5è, ens posarem en contacte amb les famílies per confirmar la seva participació. Tanmateix es faran eleccions als centres educatius per triar nous representants a principis de curs.

Als voltants de la Diada dels Drets dels Infants (20 de novembre) es farà l’acte de renovació de càrrecs, s’acomiadarà als Consellers/es que deixen el càrrec (els que han fet 6è el curs 2021-22) i es donarà la benvinguda als nous Consellers i Conselleres (que faran 5è el curs 2022-23). Us convocarem puntualment.

Així doncs, el Consell d’Infants fa vacances d’estiu, per poder retrobar-nos al setembre amb les piles recarregades i moltes ganes de seguir millorant el municipi!

Esperem que passeu tots i totes un bon estiu i unes bones vacances, i, per damunt de tot, l’equip dinamitzador volem agrair als infants, famílies, tutories i centres, i a l’ajuntament la vostra participació i compromís, ja que d’altra manera seria impossible fer realitat aquest espai de participatiu infantil. MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES!!

Fins ben aviat!! Si teniu cap dubte ens trobareu a:

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!


Comentaris

Entrades populars