Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes - Preparació ple juny 2022

 La trobada va servir per preparar la intervenció del Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes al ple extraordinari del proper 15 de juny.



1 de juny 2022, 17.30h a 19.30h – sala de plens ajuntament roquetes

El passat 1 de juny va tenir lloc la reunió ordinària del Consell d’Infants de Sant Pere de Ribes, de 17.30h a 19.30h. La sessió es va desenvolupar a la sala de plens de l’ajuntament de Roquetes.

L’ordre del dia previst era el següent:

·       Benvinguda i signatura full assistència.

·       Joc de distensió.

·       Explicació ple dia 15 de juny

·       Preparació ple: elaboració del discurs, distribució torns de paraula, elecció representants de cada escola, etc.

·       Elaboració de l’escrit per la CNMC per fer-los arribar el resultat del mapa de punts foscos.

·       Conclusions i tasques per a la propera reunió.

·       Comiat.

 


A l’arribada, els i les representants dels infants de Sant Pere de Ribes es van trobar a la plaça abans d’accedir a la sala de plens. No es va fer joc inicial, ja que calia atendre als companys de Canal Blau, que havien vingut a fer una connexió en directe pel programa  Fet a Mida. Alguns voluntaris van explicar la feina que estaven fent al Consell a càmera. Es van posar una mica nervioses, però val a dir que ho van fer molt bé.

La connexió va durar poquet, i de seguida es va acomiadar als companys de la tele. Podeu recuperar el tall al següent enllaç, a partir del minut 1:09:55’: https://player.instantvideocloud.net/#/embed/b5e9d8eb7f/bf5b4820-6ac5-da55-23ac-6a10f616e9ad

Un cop acabada la intervenció, es va fer una explicació del ple del dia 15: què és un ple, què cal explicar, com ens organitzarem, etc. L’equip dinamitzador havia preparat una mica les intervencions dels Consellers, i les van portar impreses en targetes. Calia, doncs, llegir-les, acabar de redactar-les, i repartir-les entre els assistents, tot deixant-ne alguna de lliure pels companys i companyes que no van poder assistir a la preparació del ple.




Així, es van exposar les targetes per a que els infants les poguessin consultar. Se’ls va deixar una estona per a que les llegissin i pensessin què més els agradaria explicar al ple.

Ajudats pels dinamitzadors, es van aclarir alguns conceptes i es van acabar de redactar les intervencions. Tot seguit, es van escollir per sorteig dos secretaris, que faran aquesta funció el dia del ple.

Com que no s’havia pogut fer joc al principi, es va valorar que seria adient fer una petita parada per sortir al carrer a esbargir-se. El grup va sortir a la plaça i es va proposar el joc de les Tres Maries. Va anar molt bé per ajudar als infants a treure energia i centrar-se una mica més en la feina que s’estava fent. 

Un cop tornats a la sala de plens, es va fer un petit assaig de com aniria el ple. Es van detectar alguns errors d’organització, que seran resolts de cara al ple del dia 15. També van poder provar els micros, cosa que els va fer molta il·lusió.

Els Consellers i Conselleres semblen il·lusionats amb aquesta trobada, i alguns fins i tot se’ls veu nerviosos, però ja se’ls ha fet saber que no cal patir, que és normal sentir emoció la primera vegada que es fa una cosa així, i que amb l’ajuda de totes i tots ho faran súper bé! 

No es va poder acabar l’assaig, ja que el temps es va tirar a sobre, així que el mateix dia del ple s’ha convocat als infants una estona abans per acabar d’assajar i repartir les intervencions, comptant amb aquells infants que no van poder assistir a la preparació. Us recordem, doncs, que si us plau aneu confirmant assistència dels Consellers/es i el número de familiars al ple, per tal de fer una previsió de l’aforament. 



La trobada va finalitzar a les 19.30h, i no es van pactar tasques per a la propera trobada. Tot i així, farem arribar abans del dia 15 les intervencions dels Consellers, per si se les volen repassar abans del ple.

Tampoc va donar temps d’abordar el punt de l’ordre del dia Elaboració de l’escrit per la CNMC per fer-los arribar el resultat del mapa de punts foscos, així que caldrà veure quan i com es desenvolupa aquesta tasca.

 

Moltes gràcies per la vostra participació! Si teniu cap dubte ens trobareu a:

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!


Comentaris

Entrades populars