3a reunió del Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes

 El Consell d'Infants va rebre l'encàrrec de l'Ajuntament per enguany, i es va presentar "El racó de l'Alcaldessa"



El passat 9 de desembre va tenir lloc la 3a reunió del Consell d'Infants d'enguany. Primer que res es va aprovar l'ordre del dia, que era:




Un cop aprovat l'ordre del dia, es van atendre els temes proposats. 

Valoració actes diada dels Drets dels Infants

Enguany el Consell d'Infants havia proposat uns actes per celebrar la diada dels Drets dels Infants: van proposar un joc que fos col·laboratiu i que la temàtica fos dels drets dels infants. I van voler també convidar a tothom a participar de la festa fent una mostra artística, tot fent fotos de dibuixos, receptes, trucs de màgia, etc. i publicant-ho a Instagram amb el hashtag #dretsinfantssantperederibes.

Finalment, el joc va ser un scaperoom virtual, on els participants havien de trobar, en família, els drets dels infants que s'havien perdut. Els que van jugar van coincidir que els havia agradat molt, que fin i tot els havia semblat una mica difícil alguna part. També es va jugar en alguna classe. I vosaltres, vau jugar a l'scaperoom?

La mostra artística va donar com a resultat el hashtah anteriorment citat, i la creació del compte d'Instagram del Consell: @cisantperederibes, que us convidem a visitar i a seguir. Algunes escoles ens van enviar fotos ben xules del que havien preparat els alumnes per a la diada:

Tema d'enguany: la bretxa digital a Sant Pere de Ribes

El següent punt de l'ordre del dia consistia en fer saber als consellers i conselleres quin és l'encàrrec que aquest any els ha fet l'Ajuntament: la bretxa digital a Sant Pere de Ribes. Es va fer una petita explicació de què és la bretxa digital, i es va resumir de manera que la bretxa digital afecta quan:
  • No es té accés a dispositius, o bé
  • No es té accés a la xarxa, o bé
  • No es té coneixements del funcionament dels dispositius i/o aplicacions.
Si es dona alguna de les tres situacions, es pot parlar de que existeix bretxa digitalEn aquest punt es va obrir un debat interessant i força extens. Els consellers/es que sabien de què anava van poder explicar als companys i companyes, que feien moltes preguntes, tot el que sabien, i les dinamitzadores vam aprofitar també per resoldre dubtes i guiar el debat.

De cara al mes que ve s'intentarà fer una mica de diagnosi per tal de idear algunes línies estratègiques que permetin als infants del Consell incidir en aquesta realitat.

El racó de l'Alcladessa

Des de fa uns quants anys, el racó de l'Alcaldessa és un espai dins del Consell d'Infants en el que l'alcaldessa visita als consellers i conselleres durant una de les seves reunions. Els infants aprofiten per preguntar i proposar directament a l'alcaldessa, que sempre mira de donar resposta, i quan no pot, s'ho apunta per fer-ho més endavant.

Els infants acostumen a esperar aquesta sessió amb impaciència, i sempre tenen moltes coses que parlar amb l'alcaldessa. Enguany inaugurem aquesta secció el mes de gener.

Tasques per la propera reunió 

De cara al mes de gener els consellers tenen les següents tasques:

·       Informar a la classe de l’encàrrec de l’Ajuntament per enguany: la bretxa digital

·       Investigar una mica què és la bretxa digital, a qui afecta, quines conseqüències provoca, etc.

·       Recollir preguntes i inquietuds dels companys/es per traslladar-li a l’Alcaldessa la propera reunió.

 

La propera sessió està programada pel 13 de gener, us farem arribar la convocatòria i l’ordre del dia. Si voleu, podeu descarregar aquí el dossier de treball per les escoles.

Que passeu bones festes i fins ben aviat!














Comentaris

Entrades populars