Primera sessió del Consell d'Infants 2020-21

Ha començat l'activitat del Consell, que aquest any serà virtual

El passat dimecres 28 d’octubre va tenir lloc la primera sessió del Consell d’Infants, a través de l’aplicació Zoom. Era la primera vegada que es feia en aquest format i l’experiència va ser prou bona. Es va poder evidenciar que els consellers antics tenien ganes de retrobar-se i que els nous estaven il·lusionats amb el seu nou càrrec.

Vam començar la sessió fent presentacions de consellers i conselleres a través d'un joc proposat per un dels consellers. Es tractava de canviar el nom per mostrar a Zoom i, a través de pistes, endevinar el nom real de cada participant. El joc va ser tot un èxit i tothom va coincidir en que es podria repetir a la propera sessió, tot fent alguna variació.

Després d'aprovar l'ordre del dia i solucionar alguns problemes de connexió, es va estar repassant les funcions de Zoom que més farem servir. Val a dir que aquests consellers/es estan ben avesats a aquest tipus d'aplicacions, i tenen molta facilitat per aprendre, són nadius/es digitals! Quan acabi el curs s'hauran convertit en uns experts.

La feina feta

I ja ens vam posar a fer feina. Es va explicar que enguany, degut a la situació sanitària, els actes per la celebració dels Drets dels Infants es farà de manera virtual a tot el municipi. Això ens obliga a fer un esforç creatiu i pensar com es podria fer aquesta celebració a través de la xarxa. Per aquest motiu, s’ha proposat als consellers/es una pluja d’idees amb tota la classe. Es tracte de donar idees per fer algun acte del que pugui participar tots els infants del municipi, que sigui descentralitzat, que es pugui visibilitzar a la xarxa i que tingui a veure amb els drets dels infants. 

La pluja d’idees es farà a les classes a través d’un PADLET, on cada classe haurà d’apuntar les idees dels alumnes. A la propera trobada del Consell, que serà el proper 4 de novembre, els representants faran la priorització votant les propostes que trobin més adients.

S'han afegit algunes targetes a mode d'exemple
        NOTA: s'han afegit algunes targetes a mode d'exemple

Si teniu cap proposta que vulgueu afegir podeu fer-ho contestant aquesta publicació, al final de la pàgina, i els consellers/es la sumaran a la resta de propostes.

Podeu descarregar aquí el DOSSIER DE TREBALL PER LES ESCOLES.

Què fèiem fa un any?

No sembla pas tan lluny, però com han canviat les nostres vides en poc temps. Fa just un any també barruntàvem com podríem celebrar la diada dels Drets dels Infants. Certament, va quedar una festa molt bonica. Us en recordeu?:






MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ, FINS BEN AVIAT!






Comentaris

Entrades populars