Arrenca el Consell 2020-21

I és que després del final inesperat que va patir el Consell de l'any passat, ha tornat amb moltes idees i ganes de millorar el municipi, i està preparat per rebre un nou encàrrec de l'ajuntament.

Tot just s'estan acabant de fer les eleccions i en breus tindrem constituït el Consell d'enguany. Mentrestant, avui dimecres dia 28 d'octubre ja hem quedat per fer la primera reunió del curs.

El més destacable d'aquest curs és que farem les reunions i la feina del Consell de manera telemàtica, és a dir, online.

En aquest sentit, i aprofitant les eines que ofereix la xarxa, s'ha proposat un sistema de reunions telemàtiques via Zoom, recolzades per altres recursos com el blog i el Padlet. D’aquesta manera, les eines bàsiques de treball seran, a grans trets:

  • Zoom: reunions telemàtiques amb els Consellers i Conselleres i el dinamitzador, l’equip de Govern pot participar també si es creu necessari. Les reunions es farien en el mateix horari i en els dies que estigués previst fer les reunions presencials.
  • Blog: a través del blog s’informa a la ciutadania i als Consellers que no han pogut assistir a les reunions dels temes tractats i els acords presos. També s’utilitza per mostrar opinions sobre el propi Consell i el seu funcionament, i és útil per fer propostes concretes i mostrar-hi suport.
  • Padlet: molt útil per reproduir dinàmiques de diagnosi, propositives i de priorització de mesures. Permet als usuaris fer aportacions al Consell amb uns “post-it” virtuals que van quedant penjats a un mur també virtual, podent ser reordenats, fer comentaris, penjar-hi fotos, links, etc. Eina molt utilitzada en processos participatius en diversos àmbits.
  • Mentimeter: permet fer presentacions online, enquestes, concursos, núvols de paraules, etc.
  • Trello: eina virtual que permet la visualització constant de les fases en les que es troba un projecte. Es poden generar columnes de conceptes, i a cada columna es poden afegir tantes targetes com es vulgui, moure-les, editar-les, etc. Molt útil per visualitzar en quina fase es troba el projecte i per consensuar i repartir tasques.


Que ningú s'atabali! Aquest curs aprendrem a fer servir aquestes eines i mirarem d'entendre per a què serveixen. I, qui sap, potser a la llarga els Consellers i Conselleres se'n fan uns experts i acaben ensenyant a la resta de la classe (i a les mestres, i a les famílies, i...!) com funcionen i quin ús se li poden donar a classe.

Preparats? Esperem que si, i si no, no passa res, ja tindrem temps per tot!

COMENCEM!!





Comentaris

Entrades populars