Taller de cuina saludable a la sessió d'abril!

El passat 10 d'abril el Consell d'Infants es va reunir a la Biblioteca Josep Pla de Roquetes, on s'havia programat un taller de cuina saludable dirigit als Consellers i Conselleres, en el marc del programa Sant Pere Saludable. La Xènia, encarregada de conduir el taller, va estar explicant coses molt interessants sobre nutrició i alimentació saludable.

Els Consellers van poder aprendre la importància d'una bona alimentació, sobretot en edats infantils i juvenils. Una correcta alimentació prevé malalties i obesitat, i ens assegura un creixement òptim i sa. Els infants que acostumen a fer esport, per exemple, haurien de berenar una fruita i un bon grapat de fruits secs, que tenen molta energia i ens ajudaran a passar la tarda. Per contra, si es berena una pasta (croissant, donut, etc), com que tenen molt de sucre, faran que tinguem una pujada de sucre molt ràpida però que es consumeix en poc temps, i de seguida tornarem a necessitar aliment.


Per tant, és important cuidar el que mengem. I per això la Xènia va parlar també d'alguns aliments que tenen moltes propietats i no estan processats: fruits secs, dàtils, chia, sèsam, civada... El cacau pur tampoc està molt processat (al contrari que els industrials), i no té tan bon gust com alguns es van pensar al veure'l. Resulta que és un cacau que NO PORTA SUCRE, però alguns agosarats van endrapar una bona cullerada abans de saber-ho. Bé, ara ja ho saben...


Per això és important triar aliments i matèries que no estiguin processades, ja que sovint porten additius innecessaris. La Xènia, per exemple, ens va ensenyar a fer la nostra pròpia crema
d'avellanes i cacau, i la va endolcir amb una mica de sucre sense processar (poquet!!). De veritat que tenia un gust diferent a la industrial, però era realment bona! També va ensenyar com es feia la crema de cacauets: només amb cacauets. Ja després se li pot posar una mica de sal o de sucre. Boníssim!!


I per últim, les power balls: autèntiques boles de poder, fetes a partir d'una massa feta d'ametlla, canyella, dàtils i cacau. Amb la massa van poder fer unes boles que després van arrebossar amb coco, sèsam, chia, o el que van voler. Estaven boníssimes, i a més són perfectes per substituir les barretes energètiques industrials!



Va ser una tarda molt "profitosa", i tothom es va emportar una bona quantitat de receptes i de mostres del que s'havia fet. Ara, els que vulguin, podran compartir les experiències i les indicacions de la Xènia amb la resta de companys i companyes de la classe, i entre tots i totes crear noves receptes!

Us recordem que el mes que ve ens trobarem a la sala polivalent de Can Puig per seguir treballant amb el projecte d'enguany.

Fins ben aviat!

Comentaris

Entrades populars