Quarta reunió del Consell d'Infants

Benvolguts i benvolgudes companyes,

Ahir dia 11 d'abril es va dur a terme la reunió mensual del Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes. Vam dedicar la major part de la sessió a fer una reunió amb l'alcaldessa, que ens va voler venir a veure per copsar de primera mà com va el Consell, i per donar resposta a algunes qüestions que s'havien plantejat a "El racó de l'alcaldessa", l'espai que el Consell té per proposar millores pel municipi fora de l'encàrrec concret que se li ha fet.
Van ser moltes les respostes que va donar l'alcaldessa i les propostes i preguntes que van fer els consellers i conselleres (val a dir que van participar molt bé!!), us en resumim aquí unes quantes:

  • Paperes: s'ha fet un pla per decidir quins espais tenen més necessitat de posar o renovar les papereres.
  • Contenidors de reciclatge: cal fer més pedagogia del reciclatge al municipi, i, a més, s'ha posat en marxa la deixalleria mòbil. S'ha detectat que les escoles Mediterrània, Costarets, Sta. Eulàlia i Riera no tenen contenidors de recilclatge al pati.
  • Grades de les pistes: s'està estudiant què es pot fer i serà comunicat al Consell.
  • Fanals al c/St. Margarida Xirgu: cal fer una actuació important, ja que cal canviar quadres de llum, cablejat, bombetes etc. S'ha fet un pla director per veure on són més necessàries aquestes actuacions. També s'estan canviant les bombetes tradicionals per les de leds, que suposaran un estalvi energètic del 50%. L'alcaldessa es va comprometre a mostrar els plànols dels quadres elèctrics nous.
  • Camp de futbol de Ribes: la millora de les grades ja estan en marxa, cal estudiar ara què es fa amb els forats que hi ha.
  • Semàfors: al municipi no n'hi ha gaires perquè s'aposta per altres maneres de regular el trànsit i controlar la velocitat dels cotxes. S'està estudiant la possibilitat de posar més badens, obstacles a la via per obligar els cotxes a anar més lents, etc. En qualsevol cas, una bona convivència al municipi passa per establir uns horaris que permetin a les famílies anar tranquils pels carrers, sense necessitat de córrer o deixar el cotxe en doble fila a l'hora de deixar els infants a l'escola. Per això és necessari sortir de casa amb més temps, llevar-se més d'hora, sortir de casa abans, anar a dormir més d'hora, etc. i l'alcaldessa va emplaçar a tothom a que hi reflexioni i faci el possible per fer realitat aquest canvi.
  • Horari intensiu: s'ha aprobat que les escoles facin horari intensiu, de 8h a 15h, ara s'està esperant l'aprobació de la Generalitat, ja que és de qui ha d'autoritzar aquest canvi.
Pel mes que ve els Consellers i Conselleres han de preguntar als seus companys i companyes de classe quines millores creuen que es podrien fer per millorar la convivència a les escoles.
Per últim, recordar-vos que hem actualitzat la secció El Racó de l'alcaldessa amb les noves propostes que han aportat els consellers.

Fins el mes que ve!!


Comentaris

Entrades populars