Segona sessió del mes de novembre



L'ordre previst per la sessió del 30 de novembre va ser el següent:

1. Benvinguda

2. Activitat 1: Dinàmica

3. Activitat 2: Valoració del DUDI i l'Acte de Constitució

4. Activitat 3: Encàrrec de l'alcaldessa

5. Avaluació i assumptes pendents


Benvinguda

Els Consellers i Conselleres van arribant poc a poc. Ens posem en rotllana i fem una ronda de noms, per fer-ho més divertit fem una cadena de noms. Aprofitem per passar llista d’assistència.

A continuació, expliquem la planificació i organització de la sessió d’avui. 


Activitat 1: Dinàmica

Com a cada sessió, iniciem la tarda amb una dinàmica per tal de començar a treballar amb energia i motivació. Decidim fer una ronda del “Llop”. Ens posem en rotllana asseguts a terra i una de les dinamitzadores s’encarrega de ser la narradora de la partida. La narradora toca el cap dels infants, i cada cop que toca un cap està convertint al infant en un dels personatges de la partida. A la partida hi ha d’haver dos llops, un cupido, una bruixa i una bident. Entre tots i totes han d’endevinar qui es el llop. Als infants els hi agrada moltíssim aquesta dinàmica i ens demanen de tornar a jugar.


Activitat 2: Valoració del DUDI i l'Acte de Constitució

Primer de tot, ens agrupem en dos grups de 5 infants i un grup de 6 infants. Ens assegurem que a cada grup hi hagi mínim dos infants que van assistir a la jornada del DUDI, ja que, no tots hi van assistir. A continuació, els grups es distribueixen per l’espai de la sala i comencen a treballar. Abans de res, els assistents al DUDI de cada grup expliquen la organització de la jornada i com va anar. A partir d’aquí, fan una valoració conjunta i exposen els punts negatius i positius i possibles suggeriments per l’any vinent. Tot seguit, quan tots els grups han finalitzat la feina, ens agrupem tots els membres de la sessió i ho compartim entre tots i totes. En general, la valoració es molt positiva.

A continuació, exposem les opinions que més han sortit durant la posada en comú:

-      Tots coincideixen que els hi va encantar la xocolatada, el detallet, el diploma i les activitats, en particular, la de pintar les cares.

-   Proposen que per l’any vinent en el moment que els Consellers i Conselleres pugen a l’escenari, es parin per una estoneta les activitats perquè tots els infants puguin escoltar el que diuen.

     Per l’any vinent, intentar fer més difusió perquè els infants d’altres escoles puguin portar els seus dibuixos el dia del DUDI. 


Activitat 3: Encàrrec de l'alcaldessa

A continuació, de manera conjunta, les dinamitzadores introduïm l’encàrrec de l’alcaldessa: la divulgació i conscienciació de la diversitat funcional. Tenint en compte tant la física com la psíquica. Abans de res, preguntem als infants si algú ho recorda. Hi ha diverses mans aixecades que recorden l’encàrrec. Tot seguit, les dinamitzadores comencem a explicar els conceptes més tècnics de l’encàrrec, en particular, què és la diversitat funcional i què ens estan demanant quan es refereixen a la divulgació i conscienciació de la diversitat funcional.

Un cop explicats aquests conceptes, deixem un espai per reflexionar i compartir opinions i experiències relacionades amb l’encàrrec. Els infants participen molt activament i ens adonem que és un concepte que ja han treballat prou a les escoles.

Per acabar, i tenint en compte que no ens tornarem a trobar fins després de vacances de nadal, les dinamitzadores expliquem la importància del seu paper de representants de les seves classes, per tant, demanem que per la pròxima sessió portin propostes relacionades amb l’encàrrec i facin una consulta a les seves classes, tot exposant l’encàrrec, per recollir idees i propostes dels companys i companyes. 


Avaluació i assumptes pendents

Tanquem la sessió amb un moment de reflexió. Ens posem en rotllana i les dinamitzadores expliquem que cada infant haurà d’expressar en una paraula com s’ha sentit durant la sessió d’avui. Una de les dues dinamitzadores inicia la ronda de paraules i acabem amb l’altre dinamitzadora. A continuació, algunes de les paraules que han sortit: bé, súper, divertit, tranquil·la, guai i productiva.

Finalment, aprofitem aquest espai per donar els diplomes als Consellers i Conselleres que no van poder assistir al DUDI.


Ens veiem a la propera, bona feina Consellers i Conselleres!


Comentaris

Entrades populars