DIA UNIVERSAL DELS DRETS DELS INFANTS




L'acte va tenir lloc a la Plaça de la Vinya d'en Petaca, a Les Roquetes.

El passat dissabte 18 de novembre al matí es va efectuar la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants i, al mateix temps, l'Acte de Constitució del Consell d'Infants del nou curs 2023-24.

La dinàmica va consistir en els següents punts, liderats pels Consellers i Conselleres del nou curs del Consell d'Infants de Sant Pere de Ribes, i que havien estat treballant prèviament a les sessions del Consell. 

Tot i que, abans de la intervenció dels Consellers i les Consellers, es va efectuar un reconeixement públic als membres del Consell d’Infants que deixaven el seu càrrec.

Seguidament, l’alcaldessa va efectuar a explicar i exposar l’encàrrec que aquest curs agafarà el Consell d’Infants.

1) Lectura del manifest sobre els Drets dels Infants

Es va llegir aquest manifest, treballat pels Consellers i les Conselleres a la sessió prèvia al DUDI:

Bon dia,

 Som les Conselleres i els Consellers del Consell dels Infants de Sant Pere de Ribes, representants dels cursos de 5è i 6è de les escoles de Sant Pere de Ribes i de tots els nens i nenes del municipi.

Com a representants de tots els infants del municipi, el nostre paper avui es molt important. Avui estem aquí per defensar els Drets dels Infants i des del Consell dels Infants creiem molt important lluitar per tal que es mantinguin i es respectin.

 Tots plegats hem redactat aquest manifest on recollim diverses situacions que ens preocupen i que creiem important treballar-les relacionades amb la defensa dels Drets dels Infants.

Avui es un dia especial perquè ens trobem molts infants reunits en aquesta plaça, per tant, creiem necessari reivindicar la importància del dret a no treballar i del dret al joc dels nens i nenes de tot el mon.

 No som conscients del que passa més enllà del nostre entorn, però hi ha infants que es veuen obligats a treballar i no poden invertir el seu temps en jugar ni gaudir de la seva infantes. Per això proposem que en aquests indrets o països es pugui prohibir que els infants menors de 16 anys hagin de treballar i no puguin gaudir d’una educació bàsica.

 Volem reivindicar el dret al menjar dels infants de tot el planeta, i que sigui la suficient quantitat i de bona qualitat.

 Arreu del món trobem molts llocs i països on els infants no tenen accés al menjar necessari per viure i créixer de manera saludable i ni molt menys a una dieta equilibrada.

Des del Consell d’Infants ens agradaria que tots els responsables dels infants d’arreu del mon puguin facilitar i garantir l’accés al menjar necessari, sa i de qualitat als nens i nenes.

Al nostre país el dret a una educació gratuïta esdevé un deure que és obligatori fins als 16 anys. Anar a l’escola vol dir aprendre de les persones que t’envolten, infants i mestres, respectant les característiques de cadascú i treballant i aprofitant totes les eines que s’ofereixen.

Tot i així, hi ha molts països arreu del món que no tenen garantit aquest dret, per això estem aquí per reivindicar-ho.

Volem reivindicar el dret a una educació gratuïta i el dret a divertir-se i jugar. Jugar i passar-s’ho bé va implícit amb el fet de ser un infant. Hem d’aprofitar els diferents recursos i espais amb els quals poder fer aquesta acció: l’escola, el carrer, les persones, la varietat de jocs i joguines i les diferents estones que ofereix el dia a dia.

En aquest sentit, nens i nenes, us convidem a que també us uniu a la defensa dels Drets dels Infants!

Des del Consell d’Infants continuarem lluitant, difonent i treballant en representació de tots els infants per tal que aquests drets estiguin presents arreu del mon. Us animem a que vosaltres també lluiteu, ja que, cada petita acció compta!

 També, demanem que l’Ajuntament es responsabilitzi de motivar i conscienciar a la població de Sant Pere de Ribes sobre aquest tema. 

Gràcies per la vostra atenció i a continuar gaudint de la jornada d’avui.

 Visca els Drets dels Infants, entre tots i totes ho farem possible!


2. Els Consellers i les Conselleres expliquen els dibuixos que han fet

Entre tots els Consellers i Conselleres presents a l'acte, es van aixecar les pancartes treballades prèviament, per tal d'alçar la veu ben fort després de la lectura del seu manifest i fer-se sentir. 

Es van agrupar en grups de 3 i 4 infants i cada grup va explicar el significat de la seva pancarta. Cada una d’aquestes representava un dels drets dels infants, com per exemple, el dret a les ales o el dret a la pilota. 





L'acte va finalitzar amb una fotografia conjunta a dalt de l'escenari. Va ser un acte d'allò més divertit, on els infants van poder gaudir d'un matí ple d'activitats.

A més a més, va haver-hi esmorzar, coca i xocolata calenta, que va triomfar molt!

Esperem veure-us l'any vinent. 






Comentaris

Entrades populars